Techook

Hogyan lehet távolról kijelentkezni Gmail- vagy Google-fiókjából

Vannak esetek, amikor valaki elfelejt kijelentkezni a Google- vagy Gmail-fiókjából egy másik eszközről. A következőképpen teheti meg ezt távolról, még akkor is, ha nem fér hozzá az eszközhöz.

Gmail, Gmail fiók, Kijelentkezés a Gmailből, Kijelentkezés Google fiókból, Eszköz kijelentkezése a Gmail fiókbólHogyan lehet távolról kijelentkezni Google- vagy Gmail-fiókjából

Előfordulhat, hogy elfelejt kijelentkezni Google- vagy Gmail-fiókjából egy másik eszközről, és attól tart, hogy valaki hozzáférhet fontos dokumentumokhoz és egyéb adatokhoz. Nos, nem kell aggódnia, mivel a Google lehetőséget ad arra, hogy távolról kijelentkezzen fiókjából, amit okostelefonjával vagy számítógépével is megtehet.



Fontos megjegyezni, hogy a böngészőablak bezárásával nem jelentkezünk ki a Google fiókból, és bárki hozzáférhet a számítógép vagy okostelefon újraindítása után is.

Hogyan lehet távolról kijelentkezni Google- vagy Gmail-fiókjából

1. lépés: Nyissa meg a Gmail alkalmazást okostelefonján, és koppintson a képernyő jobb felső sarkában található profilikonra. Koppintson a Google-fiók kezelése elemre. Alternatív megoldásként meglátogathatja okostelefonja beállításait, görgessen lefelé, majd koppintson a „Google” elemre. Itt ugyanazt a lehetőséget találja.



2. lépés: Miután megérinti a Google Fiók kezelése lehetőséget, a rendszer átirányítja a Google Fiók oldalára. Itt olyan lehetőségeket láthat, mint a Kezdőlap, a Személyes adatok, a Biztonság és egyebek.



3. lépés: Csak lépjen a Biztonság oldalra a képernyőn jobbra húzva.

4. lépés: S görgessen lefelé, amíg meg nem találja az Eszközei részt, majd érintse meg az Eszközök kezelése elemet. Ekkor megjelenik azoknak az eszközöknek a listája, amelyek jelenleg bejelentkeztek Google- vagy Gmail-fiókjába.

5. lépés: Ha azt észleli, hogy egy ismeretlen eszköz hozzáfér az Ön fiókjához, akkor távolról visszavonhatja a hozzáférést a hárompontos ikonra, majd a Kijelentkezés elemre koppintva. A rendszer ismét megkérdezi, hogy ki szeretne-e jelentkezni vagy sem, így ha véletlenül megérinti a kijelentkezés gombot, semmi sem fog történni.

Miután duplán megérinti a Kijelentkezés gombot, a Google megjeleníthet egy üzenetet, amely azt mondja, hogy bizonyos alkalmazások továbbra is hozzáférhetnek. Harmadik féltől származó alkalmazásoknak hozzáférést adott Google-fiókjához. Ha harmadik féltől származó alkalmazás van telepítve erre az eszközre, előfordulhat, hogy ez az alkalmazás továbbra is hozzáférhet fiókjához. Megvonhatja a hozzáférést azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek esetleg telepítve vannak az eszközre.

Ez alapvetően azt jelenti, hogy a Google-fiókjával bejelentkezéshez használt alkalmazások továbbra is használhatók lesznek azon a telefonon, még akkor is, ha Ön kijelentkezett a Google-fiókjából. Tehát, ha régi telefonról vált, győződjön meg arról, hogy minden alkalmazásból kijelentkezik.

A Google azt állítja, hogy ha harmadik félnek hozzáférést ad Google-fiókjához, akkor érzékeny, privát információkat olvashatnak, szerkeszthetnek, törölhetnek vagy megoszthatnak. Mielőtt harmadik félnek hozzáférést adna Google-fiókjához, olvassa el a harmadik féltől származó alkalmazás vagy szolgáltatás adatvédelmi irányelveit és biztonsági nyilatkozatait, hogy megtudja, hogyan használják fel az Ön adatait, és hogyan tartják azokat biztonságban.

te eljuthat erre az oldalra ha tudni szeretné azoknak a webhelyeknek és alkalmazásoknak a nevét, amelyek hozzáférnek Google-fiókjához és annak adataihoz. Az oldal még a hozzáférés visszavonását is lehetővé teszi.

Fontos megjegyezni, hogy a Gmail mindig értesítést küld Önnek, ha módosítja a biztonsági részt. Amikor módosításokat hajt végre az Eszközök kezelése oldalon, a Google azonnal felkéri, hogy ellenőrizze a legutóbbi biztonsági tevékenységeket. Tehát, ha bármi rosszat észlel, azonnal biztonságossá teheti fiókját a fiók jelszavának megváltoztatásával.